

Lavendel
Lavandula officinalis
Medicinalväxten lavendel som framför allt växer i Medelhavsområdet och i Provence, har fått sitt namn från det latinska ordet "lavare" (tvätta). Redan på romartiden uppskattades lavendeln som en friskt doftande tillsats i badvattnet. Denna så kallade "doft från södern" är än idag en av de mest älskade doftämnena och återfinns därför i många parfymer och kosmetika. Det är inte enbart den angenäma doften, utan även läkekraften vilken upptäcktes för flera årtusenden sedan, som gör lavendeln till en erkänd medicinalväxt.
Innehållsämnen
Eterisk olja, cumarin, garvämnen, flavonoid.
Kneipp-produkter som innehåller den här växten:
Badolja Lavendel , Badsalt "Balans" , Badsalt Lavendel , Duschkräm Lavendel , Kroppslotion Lavendel , Presentförpackning Badolja 6stx20ml







