Växtmatris

Lavendel

Lavendel

Lavandula officinalis

Den här medicinalväxten som framförallt växer i medelhavsområdet och i Provence har fått sitt namn av det latinska ordet ”lavare” (tvätta). Redan de gamla romarna använde den friskt doftande lavendeln som tillsats i badvattnet. Denna ”doft från södern” är än idag ett av våra mest älskade doftämnen och finns i många parfymer och kosmetika. Det är inte enbart den angenäma doften utan även läkekraften, som upptäcktes för flera årtusenden sedan, som gör lavendeln till en betydelsefull medicinalväxt.


Innehållsämnen
Eterisk olja, kumarin, garvsyror, flavonoider.

 
© 2017 Kneipp. Alla rättigheter förbehålles.