Växtmatris

Jojoba

Jojoba

Simmondsia chinesis / california

Jojobabusken är en vintergrön växt som blir 0,5–4 m hög och som med sina 6 meter djupa rötter är fast förankrad i marken. Växterna bär som frukt kapslar i vilka det växer 1 cm långa frön. Ur dessa utvinner man olja.


Den flytande jojobaoljan innehåller 97 % vax och därutöver vitamin E och steroler. Oljan skiljer sig från andra vårdande oljor i huvudsak genom att den innehåller fettsyror som inte föreligger i form av fett (triglycerider) utan snarare som vax. Jojobavax har förmåga att lagras och distribueras i människans hud och således främst lämplig för kosmetika. Jojobavax ökar hudens elasticitet och vattenbindningsförmåga. Det absorberas snabbt och lämnar ingen obehaglig yta på huden. Den vårdande produkten kan framförallt skydda huden mot uttorkning och rynkbildning. Oljan är lämplig för alla hudtyper.

 
© 2017 Kneipp. Alla rättigheter förbehålles.