Företaget

Kneipp-Werke Unternehmensporträt

Kneipp GmbH – Ett modernt traditionellt företag

Hälsopionjären Sebastian Kneipps livslånga studier av naturläkemedel lade 1891 grundstenen till bildandet och utvecklingen av Kneipp GmbH. Idag är vi ett internationellt företag, med huvudkontor i Würzburg, som exporterar högkvalitativa läkemedel och kosttillskott samt bad- och kroppsvårdsprodukter till många länder i världen. Vi är ett modernt hälsovarumärke med traditionella värden.

 

År 1890 träffade Sebastian Kneipp apotekaren Leonhard Oberhäußer från Würzburg. Deras gemensamma övertygelse om fördelarna av behandling med naturläkemedel ledde till att de blev kompanjoner och goda vänner. De utgick ifrån naturliga växtessenser och andra rena substanser och tog fram de formuleringar som än idag är basen i Kneipps produkter.

 

Efter de gemensamma mycket lyckade testerna av naturläkemedel 1891, testamenterade Sebastian Kneipp sina livslånga studier till Leonhard Oberhäußer och gav honom rätten att utveckla, producera och sälja farmaceutiska och kosmetiska produkter samt dietlivsmedel ”med namnet och bilden av prästen Sebastian Kneipp”.


Dessa avtal är grunden till dagens Kneipp-grupp, som sedan generationer har tillverkat högkvalitativa läkemedel, kosttillskott och bad- och kroppsvårdsprodukter under namnet Kneipp. Det stora naturläkemedelsarvet från företagets grundare och namngivare förpliktar än idag.

 

Idag har Kneipp-gruppen cirka 450 anställda världen över. Det Würzburg-baserade företaget har moderna produktionsanläggningar: I huvudfabriken i Ochsenfurt-Hohestadt, i närheten av Würzburg, tillverkas tabletter (dragéer), lotioner, badoljor, badsalt samt skum- och krämbad – ett av de viktigaste affärsområdena. Här finns även bl.a. laboratorierna för forskning och utveckling samt avdelningarna för kvalitetskontroll och distributionslogistik.


Kneipp är ett självständigt företag i den globala Hartmann-gruppen, vars aktieinnehav i Kneipp 2001 uppgick till 80 % och som i april 2008 övertog resterande 20 %. Förutom till apotek distribuerar Kneipp i huvudsak sina produkter till butiker som säljer parfym och hygienprodukter och till livsmedelsbutiker.

 

Kneipp GmbH och dess dotterbolag arbetar internationellt och finns sedan 1951 i Benelux, sedan 1996 i Schweiz och sedan 2008 i Japan. Sedan 2011 hör det franska naturkosmetikaföretaget CATTIER till Kneipp-gruppen. Företaget ansvarar för distribution och försäljning av Kneipp i Frankrike.

 

Företaget distribuerar sina produkter via samarbetspartners i ytterligare 18 länder. Den framgångsrika expansionen på befintliga marknader, t.ex. i Frankrike, Tjeckien, Japan och USA är lika viktiga som att hitta nya marknader, t.ex. i Asien och Östeuropa. Internationellt är det framför allt sortimentet av bad- och kroppsvårdsprodukter som är viktigt.

 

Idag är Kneipp ett modernt, internationellt och traditionellt företag med stor utvecklingspotential, som fortsatt tar hänsyn till arvet och den holistiska filosofin från dess grundare och namngivare.

© 2017 Kneipp. Alla rättigheter förbehålles.