Sheasmör

Skörd av sheafrukter i Burkina Faso

Sedan länge använder människor i Afrika sheasmör, ett växtfett ur nötterna från vildvuxna sheaträd, även kallat karité. I sheasmörets ursprungsområden tror människor på dess ovärderliga vårdande och läkande egenskaper. Det är även ett beprövat naturmedel som håller huden frisk och vacker ända upp i hög ålder. Det har inflammationshämmande och smärtlindrande egenskaper vid klåda, ärrbildning och brännskador.

I sina produkter använder Kneipp ett sheasmör från Firma AAK, vars projekt i Burkina arbetar enligt principerna i FN:s Global Compact. Vårt sheasmör skördas och framställs på traditionellt sätt inom ramen för detta projekt. På så sätt får de familjerna som arbetar på orten betalt direkt och har således en säker försörjning.

Varför är sheasmör så bra för hudvård?

Sheasmör innehåller förutom de triglycerider av omättade fettsyror en stor andel oförtvålbara ämnen. Oförtvålbara ämnen gör huden mjuk och binder fuktighet på överhuden. Krämer med sheasmör går snabbt och jämnt att fördela på huden. De tas upp snabbt utan att lämna en oljig yta och skyddar under lång tid huden mot uttorkning.   


Nästa sida: Verifiering av koldioxidavtryck 2011

© 2018 Kneipp. Alla rättigheter förbehålles.