Förkylning

Erkältung ade! So haben Erkältungen wenig Chancen

Hejdå förkylning! Såhär får förkylningen mindre chans till att utvecklas

En vägledning om hur man lättare kan stå ut med snuvig näsa har prästen Sebastian Kneipp med sin holistiska lära gett oss:

Hälsosam kost, motion i friska luften, naturliga krafter från växter och örter samt vatten med dess varma och kalla stimulering utgör i stort grunden för balansen mellan kropp och själ.
På detta sätt kan sjukdomar som förkylningar förebyggas på ett effektivt sätt, besvär lindras eller botas på ett naturligt sätt och immunsystemet stärkas.
Och det bästa: Det är enkelt att använda Kneipps metoder hemma!

Tillägg av effektiva och välgörande Kneipp-produkter är ett stort plus för livskvaliteten under den kalla och fuktiga årstiden.

Regelmäßige Wasseranwendungen nach Kneipp stärken die körpereigenen Abwehrmechanismen

Både kallt och varmt vatten leder till temperaturstimuleringar på huden och utlöser olika reaktioner i kroppen. Förutom att stärka immunsystemet stimuleras cirkulationen och nervsystemet.


Regelbunden vattenterapi, som enligt Kneipp stärker kroppens egna försvarsmekanismer, är inte bara en folktro utan har också dokumenterats i moderna studier. Läkare på universitetskliniken i Jena undersökte effekten av kalla duschar som skydd mot infektioner som numera drabbar oss allt oftare.


”I den här studien kunde vi belägga att de välkända Kneipp-duscharna är mycket effektiva för att minska känsligheten för infektioner, förkylningar och influensa”, säger professor Christine Uhlemann, chef vid Kompetenzzentrums für Naturheilverfahren (kompetensscentrum för naturopati) vid unviersitetskliniken i Jena.

Ein idealer Weg zur Stärkung der Abwehrkräfte und zur Vorbeugung gegen Erkältungen sind kalte Kniegüsse.

Ett bra sätt att stärka immunförsvaret och förebygga förkylningar och kalla knäbad. Dessa är lätta att kombinera med morgonduschen.


Anvisning:
Börja med höger lilltå. För därefter det kalla vattnet längs utsidan till precis över knät, så att vaden översköljs av en mantel av vatten. För därefter vattnet över insidan av vaden och nedåt mot stortån. Därefter upprepar du på vänster ben. Upprepa två till tre gånger. Avsluta med att skölja av båda fotsulorna med kallt vatten.

Försiktighet! Vid njur-, blås eller underlivssjukdomar, smärta i korsryggen, ischias och ryggskott är kalla duschar förbjudna!
Vid andra befintliga sjukdomar ska du kontakta din läkare.

Ein erprobtes Mittel, eine beginnende Erkältung zu stoppen, sind warme Fußbäder.

Ytterligare ett beprövat medel för att tidigt stoppa en begynnande förkylning med frossa, extremitetssmärtor och kliande näsa är varma fotbad.

Kneipp Erkältungsbad SPEZIAL

Och inte att förglömma är naturligtvis det klassiska Kneipp förkylningsbad SPECIAL med en hög koncentration av de bästa eteriska oljorna av eukalyptus och kamfer som märkbart lindrar förkylningstypiska besvär och värmer hela kroppen på ett behagligt sätt.

Vid bad andas du in de eteriska oljorna och de tas upp av huden, vilket främjar slemlösningen och lindrar hostan. Dessutom minskar svullnaden på kort sikt i slemhinnorna - hej då förkylning - äntligen går det lättare att andas!

Samtidigt stimuleras genomblödningen i huden, blodet får lättare att cirkulera och förkylningskänslan försvinner. Efter badet rekommenderas sängvila.

Men även om det är mysigt: Om vattentemperaturen är mellan 36° och 38° C bör man inte ligga i vattnet mer än 20 minuter, eftersom huden då förlorar för mycket fukt.

Hilfreich ist ebenfalls der gute, alte Kräutertee.

Även goda, kalla örtteer hjälper.
Te bör helst drickas varmt och i små klunkar under dagen. Bara på det sättet kan den välgörande vätskan komma i kontakt med hals- och svalgområdet.


Och om man redan har åkt på det: Vid förkylning och hosta rekommenderar vi framför allt Kneipp® hosta- och bronkialte.

Den här användningen i kombination med både varmt och kallt vatten, beprövade läkeörter och tillräckligt med motion och avslappning är det speciella och enastående med Kneipps metoder och i fokus står:
Hela människan med sina kroppsliga och själsliga behov.


Sebastian Kneipp

”För att hålla sig frisk måste människan röra sig, svettas och använda vatten i sin mildaste form.”


Sebastian Kneipp

© 2017 Kneipp. Alla rättigheter förbehålles.